29 Mart 2024 Cuma

SON DAKİKA
Hasan Güraksu

Hasan Güraksu

hasanguraksu151515@gmail.com
09 Haziran 2021 Çarşamba 15:00

SUYUN SİYASETİ OLMAZ

SUYUN SİYASETİ OLMAZ…
Burdur’da yaşanan su krizi için bu başlığı kullanmayı tercih ettim. Geçmiş dönem CHP Milletvekili Ramazan Kerim Özkan’ın sloganı da "Ekmeğinde suyunda siyaseti olmaz"  oldu.
Burdur’da son  haftaların en önemli gündemi "su"… Yaz ilerledikçe su krizi çok büyüyecek.
Su sorununu ilk gündeme taşıyan birisi olarak sorunun derinliğinde neler var? Sorusunun peşinde koşuyorum.
NELER OLDU ?
Su sorunu gündeme düşünce Burdur Belediye Başkanı içme suyu rezervlerinde inceleme yapıp " DSİ’nin 2050 yılına kadar yeter denilen suyun erken tükendiğini, vatandaşların su kullanımına dikkat etmesine vuru yaptı. Tarımsal sulamada vahşi sulama vs konulara da vurgu yaptı.
Burdur Valisi Ali Arslantaş da soruna kayıtsız kalmamış,  Bir bakanın Burdur ziyaretini fırsat bilerek Senir su sondajlarında inceleme yaptı. Bakan’dan aldığı " Senir üzerinden göl kenarını takip eden 17 km lik su boruları üzerinden iller bankasından projenin hızlandırılması üzerinden sorunu çözün" sözünü adım adım takip ediyor.
Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik su sıkıntısı üzerinden yaptığı açıklama yı telefonla arayarak kendisinden dinledim. Özçelik" Belediye 3 yıl önce İl Banka başvurmuş bana bu konu bildirilmedi. Çevre Bakanı 3 kez Burdur’a geldi. Ev sahiplerinden biri olan Belediye Başkanı Bakanı karşılamaya gelmedi. Bakan’ın dördüncü kez geldiğinde Bakan’a "İçme suyu sıkıntımız var. Destek verir misiniz" dedi.
Ben Belediye başkanını makamında ziyaret edip diyalog adımını attım. Başkan bu sorunu bana bildirmediği gibi 3 yıldır beni ziyarete bile gelmedi diye başkanın diyalogdan uzak davrandığını öne sürdü.
Bu nasıl Burdur yöneticiliği diyen Özçelik" ben her şeye rağmen  suyun siyasete alet etmem ve etmeyeceğim." Diye konuşuyor.
Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’de sosyal medyada paylaşılan DSİ Bölge Müdürlüğüne yazılan resmi yazıyı paylaştı. Konuyla ilgili Başkan Ercengiz" Devletin resmi yazışmasının hiçe sayılmasını anlamakta zorluk çekiyorum. Ben de suyun siyasete alet edilmesine karşıyım. Amacımız kenti susuz kalmaması" dedi.
Dünde su üzerinden siyasi polemik TBMM ‘ne taşındı.
Mecliste konuşan Milletvekili Dr Mehmet Göker"  Belediye başkanı Ali Orkun Ercengiz’in DSİ Bölge müdürlüğüne yazdığı yazıyı gündeme getirerek isim vermeden Milletvekili Bayram Özçelik’in " Belediye Başkanının kendisine ziyarete gelmediği , sorundan haberim yok" açıklamasını bürokratlar her sorun için milletvekili, Bakanın kapısının önünde mi olacak diye sordu.
NE OLMALI?
Yazının ilk girişinde Geçmiş dönem Milletvekili Ramazan Kerim Özkan’ın "Ekmeğinde suyunda siyaseti olmaz"   sloganı ile  devam edelim.
Burdur su sorunu için görüştüğüm Özkan" Ülke olarak Manavgat çayından Kıbrıs’a su götürdük. Tefenni’den mi su getiremeyeceğiz" diye koydu tepkisini.
"Üretim için su lazım, İçmek ve hayatta kalmak için su lazım. Bu bu kadar açıktır " diye konuşmasını sürdüren Özkan" siyasiler suyu siyasete alet etmeden gereği yapılmalıdır" diye konuştu.
Çözüm ne olmalı?
Halk polemik değil su istiyor.
3 yıl önce yapılan başvurunun derhal yerine getirilmesi gerekiyor.
Siyaset küslük, kinci olmayı kaldırmaz her iki taraf da zaman zaman siyasette biraz daha yumuşak olmayı gerektirir.
Başkan Ercengiz Milletvekili Yasin Uğur dan destek istemiş. Bu bilgiyi de Milletvekili Yasin Uğur’dan aldım. DSİ Bölge Müdürlüğünü harekete geçiren de Yasin Uğur olmuş
VALİ ARSLANTAŞ ARA BULUR
Vali Arslantaş tanıdığım kadarıyla siyasilerin oturup kavgasız bir çizgide olmasına özen gösteriyor.
Benim de davetli olduğum bir nikah töreninde Milletvekilleri dışında nikah şahidi olmayan il başkanlarını da şahit olmaz üzere davet ederek birliktelik fotoğrafında tüm siyasilerin olmasını sağladı.
Bir başka tecrübe de bir proje etkinliğinde Protokol e alınmayan MHP’li İl Başkan vekilinin tepkisini tüm paydaşları toplayarak çözmüştü
Su sorununda hala çözüme yönelik çalıştığını bildiğim Vali Ali Arslantaş Su sorununu çözdüğü gibi siyasiler arasında yaşanan gerginliği de çözecektir
Son söz; Suyu siyasete alet etmeyin. Derhal su sorunu çözün



YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

ÇOK OKUNANLAR