29 Nisan 2024 Pazartesi

SON DAKİKA
Hasan Güraksu

Hasan Güraksu

hasanguraksu151515@gmail.com
09 Haziran 2021 Çarşamba 14:39

SUYUN SİYASETİ OLMAZ

SUYUN SİYASETİ OLMAZ…

Burdur’da yaşanan su krizi için bu başlığı kullanmayı tercihettim. Geçmiş dönem CHP Milletvekili Ramazan Kerim Özkan’ın sloganı da "Ekmeğinde suyunda siyaseti olmaz"  oldu.

Burdur’da son haftaların en önemli gündemi "su"… Yaz ilerledikçe su krizi çok büyüyecek.

Su sorununu ilk gündeme taşıyan birisi olarak sorununderinliğinde neler var? Sorusunun peşinde koşuyorum.

NELER OLDU ?

Su sorunu gündeme düşünce Burdur Belediye Başkanı içme suyurezervlerinde inceleme yapıp " DSİ’nin 2050 yılına kadar yeter denilen suyunerken tükendiğini, vatandaşların su kullanımına dikkat etmesine vuru yaptı.Tarımsal sulamada vahşi sulama vs konulara da vurgu yaptı.

Burdur Valisi Ali Arslantaş da soruna kayıtsızkalmamış,  Bir bakanın Burdur ziyaretinifırsat bilerek Senir su sondajlarında inceleme yaptı. Bakan’dan aldığı " Senirüzerinden göl kenarını takip eden 17 km lik su boruları üzerinden illerbankasından projenin hızlandırılması üzerinden sorunu çözün" sözünü adım adımtakip ediyor.

Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik su sıkıntısıüzerinden yaptığı açıklama yı telefonla arayarak kendisinden dinledim. Özçelik"Belediye 3 yıl önce İl Banka başvurmuş bana bu konu bildirilmedi. Çevre Bakanı3 kez Burdur’a geldi. Ev sahiplerinden biri olan Belediye Başkanı Bakanıkarşılamaya gelmedi. Bakan’ın dördüncü kez geldiğinde Bakan’a "İçme suyusıkıntımız var. Destek verir misiniz" dedi.

Ben Belediye başkanını makamında ziyaret edip diyalogadımını attım. Başkan bu sorunu bana bildirmediği gibi 3 yıldır beni ziyaretebile gelmedi diye başkanın diyalogdan uzak davrandığını öne sürdü.

Bu nasıl Burdur yöneticiliği diyen Özçelik" ben her şeyerağmen  suyun siyasete alet etmem veetmeyeceğim." Diye konuşuyor.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’de sosyal medyadapaylaşılan DSİ Bölge Müdürlüğüne yazılan resmi yazıyı paylaştı. Konuyla ilgiliBaşkan Ercengiz" Devletin resmi yazışmasının hiçe sayılmasını anlamakta zorlukçekiyorum. Ben de suyun siyasete alet edilmesine karşıyım. Amacımız kenti susuzkalmaması" dedi.

Dünde su üzerinden siyasi polemik TBMM ‘ne taşındı.

Mecliste konuşan Milletvekili Dr Mehmet Göker"  Belediye başkanı Ali Orkun Ercengiz’in DSİBölge müdürlüğüne yazdığı yazıyı gündeme getirerek isim vermeden MilletvekiliBayram Özçelik’in " Belediye Başkanının kendisine ziyarete gelmediği , sorundanhaberim yok" açıklamasını bürokratlar her sorun için milletvekili, Bakanınkapısının önünde mi olacak diye sordu.

NE OLMALI?

Yazının ilk girişinde Geçmiş dönem Milletvekili RamazanKerim Özkan’ın "Ekmeğinde suyundasiyaseti olmaz"   sloganı ile  devam edelim.

Burdur su sorunu için görüştüğüm Özkan" Ülke olarak Manavgatçayından Kıbrıs’a su götürdük. Tefenni’den mi su getiremeyeceğiz" diye koydutepkisini.

"Üretim için su lazım, İçmek ve hayatta kalmak için sulazım. Bu bu kadar açıktır " diye konuşmasını sürdüren Özkan" siyasiler suyusiyasete alet etmeden gereği yapılmalıdır" diye konuştu.

Çözüm ne olmalı?

Halk polemik değil su istiyor.

3 yıl önce yapılan başvurunun derhal yerine getirilmesigerekiyor.

Siyaset küslük, kinci olmayı kaldırmaz her iki taraf dazaman zaman siyasette biraz daha yumuşak olmayı gerektirir.

Başkan Ercengiz Milletvekili Yasin Uğur dan destek istemiş.Bu bilgiyi de Milletvekili Yasin Uğur’dan aldım. DSİ Bölge Müdürlüğünü hareketegeçiren de Yasin Uğur olmuş

VALİ ARSLANTAŞ ARABULUR

Vali Arslantaş tanıdığım kadarıyla siyasilerin oturupkavgasız bir çizgide olmasına özen gösteriyor.

Benim de davetli olduğum bir nikah töreninde Milletvekilleridışında nikah şahidi olmayan il başkanlarını da şahit olmaz üzere davet ederekbirliktelik fotoğrafında tüm siyasilerin olmasını sağladı.

Bir başka tecrübe de bir proje etkinliğinde Protokol ealınmayan MHP’li İl Başkan vekilinin tepkisini tüm paydaşları toplayarakçözmüştü

Su sorununda hala çözüme yönelik çalıştığını bildiğim ValiAli Arslantaş Su sorununu çözdüğü gibi siyasiler arasında yaşanan gerginliği deçözecektir

Son söz; Suyusiyasete alet etmeyin. Derhal su sorunu çözün

 

 

 


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

ÇOK OKUNANLAR