29 Nisan 2024 Pazartesi

SON DAKİKA
Hasan Güraksu

Hasan Güraksu

hasanguraksu151515@gmail.com
16 Eylül 2021 Perşembe 09:17

KRONİK VENÖZ YETMEZLİĞİ VE TEDAVİSİ

KRONİK VENÖZ YETMEZLİĞİ VE TEDAVİSİ

 

Kronik Venöz Yetmezlik Tedavisi
Sevgili okuyucularım " Burdur’da Sağlık" projesi kapsamında sizleri hekimler yoluyla bilgilendirmeye devam ediyoruz. 
Bu hafta sizleri hepinizin yakından tanıdığı Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr Ulaş Sağlam ile buluşturuyoruz.
İşte Dr Ulaş Sağlam'ın kaleminden   Kronik Venöz Yetmezlik Tedavisi
Kronik Venöz Yetmezlik (KVY) variköz venlerin eşlik ettiği, tedavi edilmediğinde venöz tromboz, venöz ülser oluşumuna kadar uzanabilen geniş yelpazede klinik semptomlara neden olan, yaygın bir hastalıktır. Yaklaşık olarak toplumun %40’ını etkiler.
Asemptomatik olabileceği gibi, uzun süre ayakta durmakla ağrı,kaşıntı, yanma, karıncalanma, gece krampları, ödem, cilt değişiklikleri ve venöz ülser gibi, şiddetli semptomlara da yol açabilirler. 
Variköz venlerin oluşumuna sıklıkla ( %60-80) safenofemoral bileşkedeki yetmezliğe bağlı vena safena magna (VSM) reflüsü neden olmaktadır. 
Venöz hastalıklar hastanın şikayetlerinin dinlenilmesi ve muayene ile teşhis edilebilen hastalıklardır. Ancak doğru tedavinin planlanılması için, değerlendirmede tanı metodu olarak, sıklıkla Doppler Ultrasonografi (Doppler USG) kullanılmaktadır.
Safen ven yetmezliğinin konvansiyonel tedavisi cerrahi olup birçok farklı yöntem mevcuttur. Ancak son 10 yılda endovenöz lazer ablasyon (EVLA), radyofrekans ablasyon (RFA) ve skleroterapi gibi minimal invazif yöntemler sıklıkla tercih edilmektedir. Minimal invazif olması, komplikasyon oranlarının çok düşük olması ve sonuç başarı oranlarının çok yüksek olması sebebiyle, EVLA ve skleroterapi günümüzde kullanılan en güncel tedavi şekilleridir.
Burdur Devlet Hastanesi’nde 10 yılı aşkın süredir, EVLA ve skleroterapi yöntemlerini başarıyla uygulamaktayız. Yüzlerce hastamızı bu yöntemler ile tedavi ederek şifaya kavuşturduk. EVLA, intrapake lazer uygulaması, skleroterapi uygulaması kombinasyonu hiç kesi dikiş olmadan tamamlanmakta ve toplumda ciddi bir beğeni oluşturmaktadır. Tüm bu gerekçeler sebebiyle, son yıllarda çevre illerden hastanemize başvuru sayısında ciddi artış söz konusudur.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

ÇOK OKUNANLAR