17 Haziran 2024 Pazartesi

SON DAKİKA

ZEHİRLENME OLAYINDA İDARECİLERİN SINAVI

ZEHİRLENME OLAYINDA İDARECİLERİN SINAVI

ZEHİRLENME OLAYINDA İDARECİLERİN SINAVI

26 Mayıs 2024 Pazar 10:52 GÜNCEL

Zehirlenme vakalarının ardından

 Sevgili okuyucularım önceki gün Burdur Devlet Hastanesi diyaliz merkezinde tedavi gören 31 hastadan 23'ünün çevre illere gönderilmesi ve tedavi sürecini yakından takip ettim.

 

 Zehirlenme olayına sebep olan nedenin ne olduğu savcılık ve idari soruşturma sonrası ortaya çıkacak.

 

Ben yakından takip ettiğim zehirlenme olayında hastaneye ilk gelen Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Dr Mevlüt Yaman oldu. Tecrübeli idareci hekimleri hastaneye çağırdı, 112 ambulans temininde erken düğmeye bastı.

 

 Burdur Valisi Türker Öksüz’ün yakından takip ettiği zehirlenme olayında Sağlık Müdürü Dr Murat Erk,Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Dr Mevlüt Yaman ile Burdur Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Murat Yüksel'in ekibi 112 nin çok seri çalışması sonucu çevre illerle organize olarak kısa sürede hem boş yatak bulundu. 40'a yakın ambulansın hastanede hazır edilmesi gözlerden kaçmadı .

Hastanede kurulan kriz masası ile ilgili hekimler ve diğer sağlık çalışanları acilen hastaneye çağrıldı şu ana kadar edindiğimiz bilgi çevre illerde entübe edilen 9 hastanın tedavilerinin iyiye gittiği öğrenildi İl dışına sevk edilen hasta sayisi 23

 

 Peki asıl sorun zehirleme vakasını yaratan neden nedir? sorusuna şehir içme suyu kaynağından olabileceği ya da kullanıcı hatası veya hastanede hazırlanan solüsyonun farklı bir yöntemle alkol oranının fazla konduğu yönünde iddialar var.

Aynı gün olay saatinde Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara bizzat hastaneye gelerek soruşturma açıp İfade almaya başladı

 Kendisinin bana yaptığı açıklama şu :

Her türlü olasılığı değerlendiriyoruz numuneler alındı numunelerden gelecek sonuca göre devam eden soruşturmamız şekillenecek  

Kısaca şunu söyleyelim can kaybının olmaması büyük bir şans öte yandan sorumluların kim ya da kimler olduğu bilinmez.

 Bilinmemekle birlikte hastane idaresinin başarılı bir çalışma yürüttüğünü söylemek mümkün.

 Bu ekip çalışması başta Burdur Valisi Türker Öksüz Sağlık Müdürü Dr Murat Erk, Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Dr Mevlüt Yaman Başhekim Dr Murat Yüksel ile Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara tarafından yapıldı.

Burdur size teşekkür borçlu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÇOK OKUNANLAR

SONRAKİ HABER

EĞITİM İŞ DE YAVUZ ONUR DÖNEMİ

EĞITİM İŞ DE YAVUZ ONUR DÖNEMİ