29 Nisan 2024 Pazartesi

SON DAKİKA

HASTANE ÇEVRESİNE YENİ ECZANE YAPILMASININ YOLU AÇILDI

HASTANE ÇEVRESİNE YENİ ECZANE YAPILMASININ YOLU AÇILDI

HASTANE ÇEVRESİNE YENİ ECZANE YAPILMASININ YOLU AÇILDI

06 Nisan 2024 Cumartesi 12:18 SİYASET

Burdur Devlet Hastanesi çevresinde yeni eczane, tıbbi malzeme vb iş yeri alanı açılması talebi Belediye tarafından reddedilmişti.


Çevre ve İklim Değişikliği yeni bir alanda imar değişikliği yaparak eczane, tıbbi malzeme dükkanlarının yapılmasının önünü açtı. 


İşte AKP İl Başkanı Mustafa Özboyacı'nın konuyla ilgili açıklaması:
Değerli hemşehrilerim; şehrimize değer katan yeni Burdur Devlet Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte, çevresinde oluşan ticari alan ihtiyacına yönelik girişimlerimiz olumlu sonuçlanmıştır. 


CHP’li Meclis üyelerinin Şubat ayında çekimser görüş belirtmesi sonucunda hastane bölgesine yeni işyerleri açılmasını öngören teklifimiz Burdur Belediye Meclisi’nde red edilmişti. Ankara'da yaptığımız girişimler neticesinde Hazine’ye ait ve Sağlık Bakanlığına tahsis edilen Bahçelievler Mahallesi’ndeki bir parselde sağlık altyapımızı güçlendirmek için eczane ve medikal dükkanların oluşmasını sağlayacak imar planı değişikliği Bakanlığımızca kabul edilmiştir.


Üstelik hazırlanan ve kabul edilen imar planı değişikliği ile önceki plana göre park alanı olarak belirlenmiş bölüm korunmuş ve 190 m² ilave park alanı oluşturulmuştur.


Bu vesileyle, hem sağlık hizmetlerimizi desteklemek hem de yeni hastane bölgesinin ihtiyaçlarını karşılamak adına önemli bir adım atan başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki ile ilimizin taleplerini her daim Ankara’da yakından takip eden Milletvekillerimiz Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz’a teşekkür ediyorum. 


Her şeyin en iyisini hak eden Burdur halkımızın yararına olacak tüm çalışmalara ilk günkü aşkla durmadan devam edeceğiz.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÇOK OKUNANLAR

SONRAKİ HABER

HABERLERİMİZ ÜZERİNE SAĞLIK BAKANI İNCELEME BAŞLATTI

HABERLERİMİZ ÜZERİNE SAĞLIK BAKANI İNCELEME BAŞLATTI