27 Temmuz 2024 Cumartesi

SON DAKİKA

BURDUR’DA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU KURULUYOR

BURDUR’DA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU KURULUYOR

PLATFORM OLAYLARA ANLIK REFLEKS GÖSTERECEK

10 Haziran 2024 Pazartesi 11:28 GÜNCEL

BURDUR’DA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU KURULUYOR


AMAÇ GÜÇ BİRLİĞİ YAPIP OLAYLARA TARAF OLMAK

Burdur'da Sendikalar, meslek örgütleri, dernek  ve siyasi partiler genelde ve yerelde “Dikta Rejimi”nin uyguladığı emek ve demokrasi karşıtı politikalara karşı yerel ölçekte güç birliği üzerinden bir platform oluşturabilmek için Eğitim Sen Şubesi’nde bir araya geldiler. 


Toplantıya katılan kurum temsilcileri tek adam rejiminin ekonomik ve siyasi uygulamaları sonucunda patronların ve sermayenin kârları artarken, emekçilerin  her geçen gün dahada yoksullaştığına   işaret ederek başta eğitim, sağlık,  demokrasi, lâiklik, asgari ücret, sosyal güvenlik,  emekli maaşı ve insan hakları olmak üzere ülke genelinde ve Burdur özelinde yaşanan sorunların çözümü için  asgari müşterekler üzerinden bir araya gelerek güç birliği yapılmasının acil bir ihtiyaç olduğuna vurgu yaptılar.


Burdur Emek ve Demokrasi  bileşenlerinin bir çok konuda ortak hareket etmek yerine tek tek ve ayrı ayrı hareket etmesinin  emekçiler üzerinde hem moral bozucu bir etki yarattığına  hem de hükümetin işini kolaylaştırdığı vurgusu dikkat çekti. 


Burdur Emek ve Demokrasi bileşenlerinin gerçekleştirdiği ilk hazırlık toplantısında söz alan kurum temsilcileri genel olarak bir an önce bu güç birliği platformunun kuruluşunun ilan edilmesi  gerektiğini belirtti.


YÖNETİM KARARI


Eğitim İş Şubesi  Başkanı ve ÇYDD ve ADD temsilcisi bu konudaki kararlarını şube yönetimi ile görüştükten sonra ileteceklerini belirtmesi üzerine, bu toplantıya katılamayan kurumlara yeniden bir çağrı yapılması ve ikinci  toplantının 14 haziran perşembe günü  Eğitim İş Sendikasında gerçekleştirmesi kararlaştırıldı.


Emek ve meslek örgütlerinin varlık nedeni olan emekçilerin birlik, dayanışma ve ortak mücadele etme sorumluluklarını yerine getirme girişimleri 
Burdur Emek ve Demokrasi Bileşenleri arasında heyecan yarattı.


Toplantıya katılan kurumlar 
Eğitim Sen ,Eğitim İş Emekli Meclisleri Sendikası 
TMMOB  TTB, DİSK ,SES ,TÜMBEL SEN, ADD, ÇYDD, TİP.  SOL PARTİ...


ÇAĞRIYA RAĞMEN KATILMADILAR


Yerel sen, Belediye İş ,Şeker İş ve CHP çağrıya rağmen katılmadı

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÇOK OKUNANLAR

SONRAKİ HABER

TUVALETTE GİZLİ ÇEKİM

TUVALETTE GİZLİ ÇEKİM