03 Haziran 2024 Pazartesi

SON DAKİKA

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ ULUSLARARASI ÜNİVERSİTELERİNDE KABUL GÖRÜYOR

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ ULUSLARARASI ÜNİVERSİTELERİNDE KABUL GÖRÜYOR

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ ULUSLARARASI ÜNİVERSİTELERİNDE KABUL GÖRÜYOR

20 Mayıs 2024 Pazartesi 15:31 GÜNCEL

*Bahçeşehir Koleji’nin 285 Öğrencisi Dünyanın En Prestijli 945 Üniversitesinden Kabul Aldı*

 

Bahçeşehir Koleji’nin Türkiye’nin farklı kentlerindeki 40 kampüsünden 285 öğrenci; Harvard, Oxford, Stanford, The University of Manchester gibi dünyanın en prestijli üniversitelerinden 945 kabul aldı.

 

İstanbul’da buluşan öğrenciler, aileleri ve öğretmenlerine büyük gurur yaşattı.

 

Türkiye’nin geleceğine değer katacak öğrenciler Kemerburgaz’daki Bahçeşehir Üniversitesi Future Kampüsünde bir araya geldi.

Gurur buluşmasına BUEK Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Genel Müdür Yardımcıları ile okulların yöneticileri katıldı.

 

İstanbul’daki bu büyük buluşmaya Burdur Bahçeşehir Kampüsünden Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Hasan Keleş ve Dünyanın en seçkin 3 üniversitesinden kabul alan Sude Balaban birlikte katıldı.

 

**3 Üniversiteden Kabul Aldı! **

 

Burdur Bahçeşehir Koleji Fen Lisesinde okuyan Sude BALABAN ise University of Manchester, Quenn Mary University of London ve City University of London olmak üzere 3 ayrı yurtdışı üniversitesinden kabul aldı. Sude Balaban University of Manchester Economics and Business bölümünü tercih ederek hayal ettiği öğrenim hayatının kapılarını açtı. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Bahçeşehir Koleji Fen Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Sude Balaban ‘Lise boyunca ilgimi çeken projeler yaptım. Kendi ilgimi çeken makaleler okudum, dersler aldım. Ardından birçok sınavlara girdim. Bunların sonucunda da yaptığım projeleri, araştırmaları ve sınav sonuçlarımı göstererek üniversitelere başvurdum. Sınavlar ve projeler zaten ilgimi çektiği için hazırlanış sürecim çok zor değildi. Başvuru zamanı ise farklı fikirler bulmak açısından biraz zordu. Şimdi güzel hissediyorum. Önce bölümümü bitirip ardından yüksek lisans düşünüyorum. 5-10 yıl sektör tecrübesi kazandıktan sonra ülkeme dönüp start up düşünüyorum’ dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÇOK OKUNANLAR

SONRAKİ HABER

CHP'Lİ GENÇLERDEN ANKARA ÇIKARMASI

CHP'Lİ GENÇLERDEN ANKARA ÇIKARMASI