17 Haziran 2024 Pazartesi

SON DAKİKA

31 HASTA'NIN 23'Ü BAŞKA HASTANELERE SEVK EDİLDİ

31 HASTA'NIN 23'Ü BAŞKA HASTANELERE SEVK EDİLDİ

BAŞSAVCI GENİŞ KAPSAMLI SORUŞTURMA AÇTI

25 Mayıs 2024 Cumartesi 20:38 GÜNCEL


Burdur Devlet Hastanesi’nde diyaliz hastalarının zehirlenmesine yönelik ilk resmi açıklama Burdur Valiliğin den geldi


İşte o basın bülteni:
Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesinde 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü toplam  31 hasta diyalize girmiştir.


Diyaliz işlemi tamamlanıp eve nakli sağlanan hastalardan bazılarının baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı ve nakil aracından inememe tarzı şikayetleri ile hastaneye başvurmaları üzerine, gün içerisinde diyalize giren tüm hastalara ulaşılarak, hastaneye geri çağrılmıştır.

 

Geri çağrılan 31 hastaya Burdur Devlet Hastanesi Acil Servisinde ilk müdahaleleri yapılarak, 8’i Antalya İli, 4’si Afyonkarahisar İli, 3’ü Isparta İli, 4’ü Bucak İlçesi ve 4’ü şehir merkezinde bulunan özel diyaliz merkezi olmak üzere toplam 23 hasta çevre hastaneler ve diyaliz merkezlerine sevk edilmiştir.

DIYALİZ MERKEZİ KAPATILDI

Önlem olarak Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi kapatılmış, adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Süreç ve hastaların durumu yakından takip edilmekte olup, tedavileri devam eden hastalarımıza acil şifalar diliyoruz.

 

BAŞSAVCI DEVREDE NUMUNE SONUÇLARI BEKLENİYOR


Konuyla ilgili Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara ya sordum. Adli süreçte bir gelişme var mı? İçme suyu kaynaklı halkı da tehlikeye sokan bir durum var mı ? diye
Başsavcı Kara” Soruşturmamızı başlattık  gerekli numuneleri aldık, her şeyi en ayrıntısına kadar inceliyoruz, laboratuvar sonuçları çıkmadan hiç bir şey diyemeyiz” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÇOK OKUNANLAR

SONRAKİ HABER

ZEHİRLENME OLAYINDA İDARECİLERİN SINAVI

ZEHİRLENME OLAYINDA İDARECİLERİN SINAVI