23 Mayıs 2024 Perşembe

SON DAKİKA

CHP Lİ AKBULUT O MÜDÜRLE İLGİLİ YENİ İDDİALARA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

CHP Lİ AKBULUT O MÜDÜRLE İLGİLİ YENİ İDDİALARA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

CHP Lİ AKBULUT O MÜDÜRLE İLGİLİ YENİ İDDİALARA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

07 Eylül 2023 Perşembe 18:34 GÜNCEL

O Müdürle İlgili Yeni İddialar.

Atatürk Portresini Ayaklar Altına Aldı mı?

Hangi Tarikata Ayni Nakdi Para Topladı?

Devleti Zarara Kim Uğrattı?


Laiklik ve kadın karşıtlığı paylaşımları nedeniyle ikinci soruşturmayı geçiren Defterdarlık Gelir Müdür Vekili Serkan Çevik’in bir tarikata ayni ve nakdi yardım topladığı,  odasındaki Atatürk resmini de kaldırıp ayağının altına aldığı , ilk soruşturma devam ederken “ uzlaşma ücreti” alsın diye usulsüz  Müdür vekili olarak atanıp sonra tekrar uzmanlığa alındığı bu uygulamanın defalarca yapılarak devletin zarara uğratıldığı ve gücü tarikatlardan aldığı öne sürüldü.
 CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut iddialarla ilgili ateş püskürdü. 


HASAN GÜRAKSU/ BURDUR


Laiklik ve kadın karşıtlığı paylaşımları nedeniyle ikinci soruşturmayı geçiren Defterdarlık Gelir Müdür Vekili Serkan Çevik’in bir tarikata Defterdarlık Gelir Müdürü kimliği ile hem kurum memurlarından hem de mükelleflerden  ayni ve nakdi yardım topladığı,  odasındaki Atatürk resmini de kaldırdığı  , 2021 yılında ilk soruşturma devam ederken “ uzlaşma ücreti” alsın diye 1 günlük müdür vekili olarak atanıp sonra tekrar uzmanlığa alındığı bu uygulamanın defalarca yapılarak tarikat baskısı  nedeniyle dönemin üst düzey yetkilileri tarafından devletin zarara uğratıldığı öne sürüldü. 

 

CHP Burdur Milletvekili iddialarla ilgili tüm kurumları göreve çağırdı.


TARİKAT MI CUMHURİYET MÜDÜRÜMÜSÜNÜZ ?


 Odasındaki Atatürk portresini indirip ayaklar altına alan Serkan Çevikle ilgili işlem yapmayan idarecilere de “ Siz kimden korkup işlem yapmadınız. Siz Cumhuriyet Müdürü mü tarikat müdürü müsünüz? Yazıklar olsun “ diye tepki gösterdi 


DEVLETİ ZARARA UĞRATANLAR ADLİYEDE HESAP VERSİN


 Serkan Çevik’in ilk soruşturma da korunduğunu öne süren birçok ilgili ödül gibi haksız kazanç elde etmesine yardımcı olan üst düzey yetkililerin Müdür vekilliğinden alınan Serkan Çevik’in müdür odasında oturmasına da göz yumduğu bunu tarikat üyesi olduğu için göz yumulduğu iddia ediliyor. 


BU İDDİALAR DA İNCELENSİN 


Yeni iddialarla ilgili yetkililerin soruşturma açılmasını isteyen CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut başta Vali Öksüz olmak üzere tüm idarecilere şu soruları sordu;


O Müdür yardım ve bağış toplarken izin aldı mı?


Görevden alınan ve soruşturması süren o müdüre haksız kazanç sağlayan dönemin üst düzey idarecileri ile ilgili işlem yapılacak mı ?  Tarikat baskısı var mı?


Adli makamlara suç duyurusunda bulunulacak mı?


Odasındaki Atatürk portresini ayaklar altına alan o hadsiz müdür vekiline yeni iddialarla ilgili soruşturmayı genişletecek misiniz “  

AÇIĞA ALINMALI 


Akbulut kadar Burdur  kamuoyu da yeni iddialarla soruşturmanın genişletilip genişletilmeyeceğini merak etmenin yanında yeni ve eski iddiaları görevde kalan Serkan Çevik’in  tanıklar üzerinde  baskı kuracağı o nedenle açığa alınması gerektiğini düşünüyorlar.


NELER OLMUŞTU ?


 Laiklik karşıtı paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla 2021yılında görevden alınan Burdur Defterdarlık Gelir Müdür Vekili Serkan Çevik, bir müddet sonra geri döndüğü görevinde bu sefer “Kadından idareci olmaz” paylaşımında bulundu. Paylaşımı büyük tepki çekmişti.

 

Burdur Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman’ın merkeze alınması sonrası sosyal medya hesabından, “Hadis-i şerif: İşlerini bir kadına bırakan bir topluluk asla felah olmaz.” paylaşımında bulunan Burdur Defterdarlık Gelir Müdür Vekili Serkan Çevik’e büyük tepki yağdı.


Vatandaşlar Çevik’in paylaşımın altına tepkilerini yazarken, işin burada kalmamasını Çevik’in görevden alınmasını istediler.

 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut “Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik hukuk devletidir. Cumhuriyetimizin kadınlara verdiği kazanımları uyduruk hadislerle yıpratmak isteyen bu hadsiz devlet memuru için yetkilileri derhal göreve çağırıyorum. Bu iş burada bitmez.” dedi.

 

Burdur Valisi Türker Öksüz Serkan Çevik ile ilgili “ İnceleme başlattım. Sonucuna göre işlem tesis edeceğim” diye konuştu 

 

GÖREVDEN ALINMIŞTI!

Serkan Çevik, 2021 yılında Çocuk Esirgeme Kurumu’nda yetişen çocukları kastederek, “Laiklik dinini yetiştirme yurtlarında yetişen çocuklara öğrettiniz, ne edep ne İslam ne vatan öğrettiniz. Kamu kurumlarına yıllardır sınavsız aldınız, şimdi 657 kalkanı altında çalıştıramıyorsunuz. (Yetiştirme yurdunda yetişip sorunsuz çok az, az kesimi tenzih ederiz.)” paylaşımında bulunmuş ve buna gelen yoğun tepkiler üzerine Valilik tarafından görevinden alınarak hakkında idari soruşturma açılmıştı.


Çevik'in bütün bunlara rağmen  geçen yıllarda görevine tekrar dönmüş olduğu biliniyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÇOK OKUNANLAR

SONRAKİ HABER

O HABERE BÜYÜK DESTEK

O HABERE BÜYÜK DESTEK