27 Nisan 2024 Cumartesi

SON DAKİKA

PROJE TOPLANTISI YARDIMLASMA KÜLTÜRÜNÜ ÖNE ÇIKARDI

PROJE TOPLANTISI YARDIMLASMA KÜLTÜRÜNÜ ÖNE ÇIKARDI

PROJE TOPLANTISI YARDIMLASMA KÜLTÜRÜNÜ ÖNE ÇIKARDI

24 Şubat 2023 Cuma 12:38 GÜNCEL

Proje toplantısında yabancı bilim adamları depremi unutmadı.

Dayanışma kültürune örnek olan calısma cok konuşulacak.

Burdur Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kazım Üstüner, “Her zorluğun üstesinden gelmeyi başaran büyük Türk milleti yaşadığı acılara rağmen bu felaketin de üstesinden geleceğine inanıyoruz” dedi.

Burdur Veteriner Hekimler Odasında düzenlenen proje tanıtım toplantısına katılan Lizbon ve Milano Veteriner Fakültesi profesörleri, depremde yaşamını yitiren veteriner hekimlerin ailelerine yardım ve destekte bulunacaklarını açıkladı. Veteriner Hekimler, uluslararası bir dayanışma ile yaraların sarılacağını vurguladı.

 

Büyükbaş ve Küçükbaş Çiftliklerinde Hayvan Refahı Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi Tanıtım Toplantısı, Burdur Veteriner Hekimler Odası Başkanlığında düzenlendi. Burdur Veteriner Hekimler Odası, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Milano Üniversitesi ve Lizbon Üniversitesinin ortaklığında hayata geçirilen projede, hayvan refahını sağlayan uygulamaların kent genelinde yaygınlaştırılmasını amaçlıyor. Ülke genelinde büyükbaş ve küçükbaş, İtalya’da küçükbaş ve Portekiz ülkesinde ise büyükbaş hayvanların refahının sağlanması için yapılacak çiftlik uygulamalarının koordinatörlüğünü ise MAKÜ Veteriner Fakültesi Zooteknik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkan Elmas üstlendi. Proje tanıtım toplantısına Burdur Veteriner Hekimler Odası Başkani

Kazım Üstüner ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MAKÜ Veteriner Fakültesi Zooteknik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkan Elmas, Lizbon Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. George Stilwell, İtalya Milano Üniversitesi’nden Prof. Dr. Silvana Mattiello ve Monica Battini katıldı.

Ülkemizde yaşanan depremlerden dolayı üzüntüsünü dile getiren Burdur Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kazım Üstüner, “Bugün aramızda Portekiz ve İtalya’dan gelen kıymetli bilim insanları ve sevgili gençler var.

Koordinatörlüğünü MAKÜ’den Prof. Dr. Özkan Elmas hocamızın yaptığı, Lizbon Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. George Stilwell, İtalya Milano Üniversitesi’nden Prof. Dr. Silvana Mattiello ve Monica Battini’nin, Burdur Veteriner Hekimler Odası’nın ve Tarım İl Müdürlüğü’nün de paydaş olduğu Welfaruminant (Hayvan Refahı) projesi için bir aradayız. Millet olarak büyük acılar yaşadığımız şu günlerde acımızı paylaşan yardıma koşan tüm dünya milletlerine içten teşekkürlerimizi sunarız. Günlerden beri deprem bölgesinde mesai yapan başta sayın valimiz Ali Arslantaş olmak üzere kaymakamlarımıza, Burdur Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz ve belediyemiz kurtarma ekibine, Rektörümüz Prof. Dr. Adem Korkmaz başkanlığındaki MAKÜ ekibine, İl Müdürümüz Mehmet Tuğrul başkanlığında yardıma koşan ekibe deprem bölgesini ziyaret eden milletvekillerimize özetle bu zor günlerimizde büyük dayanışma örneği sunan hemşerilerimize ve milletimize tüm kurum ve kuruluşlarımıza içten teşekkürlerimizi sunarız. Türk Veteriner Hekimler Birliği’nin deprem bölgesinde ilk günden itibaren tedavi merkezlerinde hayvan sağlığı ihtiyaçlarının karşılanması için büyük bir özveriyle çalışan gönüllü meslektaşlarımıza da içten teşekkürlerimizi sunarız. Milli şairimiz meslektaşımız Mehmet Akif Ersoy’un bugünlere yönelik şiirinden birkaç satırını ifade etmek istiyorum. “Kadermiş” öyle mi? Haşa! Bu söz değil doğru; belki bildiğiniz bir hikaye ama burada bir kez daha hatırlatmak istedim. İkinci Dünya savaşı olmuş, Almanya yerle bir. Taş taş üstünde kalmamış. Amerikalı General, Alman Genarel’e der ki; “Artık siz bir daha sırtınızı doğrultamazsınız” Alman Genarelin cevabı; “Taş taş üstünde kalmadı, doğru ama Üniversitelerimiz ayakta” Bu anektodu üniversitelerimizin eğitime ara vermesi hakkında önemli bulduğum için paylaşmak istedim” dedi.

“Tıp Fakültesi gibi, Veteriner Fakültesi, Diş hekimliği gibi fakültelerin uzaktan eğitimle eğitim alması mümkün değildir”

Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültelerinde mutlaka yüz yüze eğitim verilmesi gerektiğini ve uzaktan eğitim kararını doğru bulmadıklarını dile getiren Başkan Üstüner, “Özellikle Tıp Fakültesi gibi, Veteriner Fakültesi, Diş hekimliği gibi fakültelerin uzaktan eğitimle eğitim alması mümkün değildir.  Eğitim de Covid-19’un açtığı yaraları henüz saramamışken üniversitelerin eğitime ara vermesini doğru bulmuyoruz. Umarım önümüzdeki günler ve şartlar üniversitelerimizin yeniden açılmasının koşulları oluşur” diye konuştu.

 

Yardım Kampanyası başlatıldı

Türk Veteriner Hekimler Merkez Birliğinin, depremde yaşamını yitiren 28 veteriner hekimin aileleri başta olmak üzere vatandaşların yaralarını sarmak üzere yardım kampanyası başlattıklarını duyuran Başkan Kazım Üstüner, vatandaşlara destek olmak için çağrıda bulundu. Başkan Üstüner, “Bugün itibariyle deprem bölgesinde 28 Veteriner Hekim meslektaşımızın da hayatını kaybetmiş olduğunu öğrenmekten büyük üzüntü duyuyoruz. Burdur’daki veteriner hekimler olarak karınca kaderince depremzede yurttaşlarımıza, meslektaşlarımıza yardım etmeye çalışıyoruz. Burdur Veteriner Hekimler Odası ve 56 veteriner hekim odasının oluşturduğu Türk Veteriner Hekimler Merkez Birliği olarak hayatını kaybeden meslektaşlarımızın aileleri için de ayrıca bir yardım kampanyası düzenledik. Deprem bölgesinden ilimiz Burdur’a göç eden yurttaşlarımıza da imkânlarımız ölçüsünde destek olmaya çalışıyoruz. Yaralarımızı ancak birlikte ve dayanışma içinde sarabiliriz. Her zorluğun üstesinden gelmeyi başaran büyük Türk milleti yaşadığı acılara rağmen bu felaketin de üstesinden geleceğine inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Teorik eğitim ve saha çalışmaları sürüyor

MAKÜ Veteriner Fakültesi Zooteknik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkan Elmas, tanıtım toplantısında Yeşilova ilçesi ve kent merkezinde büyükbaş ve küçükbaş işletmelerin gezilerek, saha çalışması yapıldığını, saha çalışmaları öncesinde ise teorik eğitimlerin yapıldığını dile getirdi. Lizbon Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. George Stilwell, İtalya Milano Üniversitesi’nden Prof. Dr. Silvana Mattiello ve Monica Battini de birer konuşma yaparak, Burdur’da yapılan çalışmalardan memnun olduklarını ve iyi ağırlandıklarını ifade ettiler.

Portekizli Profesör: “Biz de yardımda bulunacağız”

Lizbon Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. George Stilwell ise depremde yaşamını yitiren veteriner hekimlerin ailelerine baş sağlığı dileyerek, hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yardımda bulunacaklarını kaydetti. Toplantı gazetecilerin sorularının yanıtlanması ile sona erdi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÇOK OKUNANLAR

SONRAKİ HABER

GÖKER MİLLET BAHÇESİNİ GÜNDEMİNE ALDI

GÖKER MİLLET BAHÇESİNİ GÜNDEMİNE ALDI