28 Nisan 2024 Pazar

SON DAKİKA

VALİ O MÜDÜRE SORUŞTURMA AÇTI

VALİ O MÜDÜRE SORUŞTURMA AÇTI

VALİ O MÜDÜRE SORUŞTURMA AÇTI

31 Ağustos 2023 Perşembe 17:46 SİYASET

Laiklik düşmanlığı ve kadın karşıtı paylaşımlarla tepkileri üzerine çeken o müdür hakkında  Vali soruşturma başlattı.


Açığa alınmadan yürütülen soruşturmanın sonucu merak konusu.


Hasan Güraksu- BURDUR


Burdur Defterdarlık Gelir Müdür vekili Serkan Çevik ‘in önceki gün ortaya çıkan laiklik karşıtı ve kadın düşmanlığı paylaşımları basına yansımış ve Serkan Çevik ‘e olan tepkiler büyümüştü.


Olay sonrası Burdur Valisi Türker Öksüz “ İlgili hakkında inceleme başlattım. Sonuca göre işlem tesis edeceğiz” diye konuştu.

 

Laiklik karşıtı paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla 2021yılında görevden alınan Burdur Defterdarlık Gelir Müdür Vekili Serkan Çevik, bir müddet sonra geri döndüğü görevinde bu sefer “Kadından idareci olmaz” paylaşımında bulundu. Paylaşımı büyük tepki çekmişti.


Burdur Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman’ın merkeze alınması sonrası sosyal medya hesabından, “Hadis-i şerif: İşlerini bir kadına bırakan bir topluluk asla felah olmaz.” paylaşımında bulunan Burdur Defterdarlık Gelir Müdür Vekili Serkan Çevik’e büyük tepki yağdı.

Vatandaşlar Çevik’in paylaşımın altına tepkilerini yazarken, işin burada kalmamasını Çevik’in görevden alınmasını istediler.


Konuyla ilgili olarak açıklama yapan CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut “Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik hukuk devletidir. Cumhuriyetimizin kadınlara verdiği kazanımları uyduruk hadislerle yıpratmak isteyen bu hadsiz devlet memuru için yetkilileri derhal göreve çağırıyorum. Bu iş burada bitmez.” dedi.


Burdur Valisi Türker Öksüz Serkan Çevik ile ilgili “ İnceleme başlattım. Sonucuna göre işlem tesis edeceğim” diye konuştu 


GÖREVDEN ALINMIŞTI!


Serkan Çevik, 2021 yılında Çocuk Esirgeme Kurumu’nda yetişen çocukları kastederek, “Laiklik dinini yetiştirme yurtlarında yetişen çocuklara öğrettiniz, ne edep ne İslam ne vatan öğrettiniz. Kamu kurumlarına yıllardır sınavsız aldınız, şimdi 657 kalkanı altında çalıştıramıyorsunuz. (Yetiştirme yurdunda yetişip sorunsuz çok az, az kesimi tenzih ederiz.)” paylaşımında bulunmuş ve buna gelen yoğun tepkiler üzerine Valilik tarafından görevinden alınarak hakkında idari soruşturma açılmıştı.

 

Çevik'in bütün bunlara rağmen  geçen yıllarda görevine tekrar dönmüş olduğu biliniyor.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÇOK OKUNANLAR

SONRAKİ HABER

YENİ HASTANE ÇEVRESİNDE ECZANE, GÖZLÜKCÜ   MEDİKALCILARA YER TAHSİSİ

YENİ HASTANE ÇEVRESİNDE ECZANE, GÖZLÜKCÜ MEDİKALCILARA YER TAHSİSİ