28 Nisan 2024 Pazar

SON DAKİKA

CİNSEL İSTİSMAR OLAYINDA HANGİ HABER YALAN ?

CİNSEL İSTİSMAR OLAYINDA HANGİ HABER YALAN ?

CİNSEL İSTİSMAR OLAYINDA HANGİ HABER YALAN ?

05 Ekim 2023 Perşembe 17:48 SİYASET

HANGİ HABER YALAN?

Burdur Sınav dershanesinde bir kız öğrenciye cinsel istismar iddialarını konu alan haberimize “Hasan Güraksu’nun haberi yalan çıktı” haberleri yalan çıktı...


Sevgili okuyucularım gazetecilik araştırma ister, kaynak ister, bir o kadar da cesaret ister...


Burdur’da beni tanıyan tanır, işine gelmeyen birçok kişi ve kurumda “Yalan Haber  Yapar, Yaptırır”


İşte bunlara bir örnek Sınav Dershanesinde yöneticilik yapan, öğretmen olan Mehmet Zeki Yüksel, Ahmet Barış Erbil, Mehmet Akkın’ın dershane öğrencisi T.T a cinsel istismar , cinsel içerikli mesaj attıkları iddiaları üzerine yaptığım haber üzerine Cumhuriyet Başsavcılığına Gizliliğin İhlali, Hakaret,İftira iddiasıyla yapılan suç duyurusu sonuçsuz kaldı.


 Savcılık kararında “ ....... Tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde; her ne kadar müştekilerin şikayeti üzerine soruşturma işlemlerine başlanılmış ise de, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesi 17/07/2023 tarihli 2023/1236 esas 2023/1745 karar sayılı kararında da belirtildiği üzere, açıkça basın özgürlüğü ve haber verme hakkına ilişkin gazetecinin icra ettiği meslek nezdinde sınırlarının çizildiği, karar bağlamında somut olay incelendiğinde, gazeteci olan şüphelilerin müşteki T. T'a karşı cinsel istismarda bulunulduğu hususunda aldıkları duyum neticesinde, gerçeğin ortaya çıkarılması ve var ise müştekinin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla haber yapmaları şeklindeki eylemlerinde, müştekilerin kişilik haklarını zedeler nitelikteki suç veya suç unsuruna rastlanılmadığı, yine Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2023/2511 numaralı soruşturma dosyasının incelenmesinde, soruşturma hakkında gizlilik kararının bulunmadığı, dolayısıyla soruşturmanın gizliliğinin şüpheliler tarafından ihlal edilmediği, bu haliyle şüphelilerin üzerlerine atılı suçlardan kovuşturma işlemi yapma imkanının kalmadığı anlaşılmakla,
Şüpheliler hakkında yukarıda açıklanan nedenlerle KAMU ADINA KOVUŞTURMA
YAPILMASINA YER OLMADIĞINA,” karar verdi.

 


İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinin yürüttüğü soruşturmada T.T nin 15 yaş üstünde olduğu ve şikayetçi olmamasından dolayı cinsel suç unsuru devre dışı kalırken T.T nin Savcılıkta ve Milli Eğitimde verdiği ifadelerin( M.Zeki Yüksel’in gece attığı mesajlarda ) çelişkili olmasından dolayı yeni bir ifade alındığı da dosyada yer aldı.

 


Dershane farklı suçlardan 5 yıllığına  mühürlendi. Aylıktan kesme ve değişik tutarlarda ceza uygulandı.


5 YIL ÖĞRETMENLİK YAPAMAYACAKLAR


 Dershane yöneticilerine de 5 yıl hiç bir kurumda öğretmenlik yapamaz cezası verildi.

 

KİMİN HABERİ YALAN?

 

Burdur gazetesi, NNC haber ve Bomba15 Hasan Güraksu'nun haberi yalan, mahkeme süreci imasıyla haber yaptilar.


Şimdi sorarım “Hasan Güraksu’nun haberi mi yalan sizin yaptığınız haber mi yalan....


Haberi yaparken Savcılığın ve Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinin Sınav dershanesi öğretmenlerine yönelik kararının “ T.T’ nin 15 yaşından büyük olması ve cinsel özgürlük yaşının 15 yaşına indirilmesi sonucu  T.T nin şikayetçi olmamasından kaynaklandığını ve kamu davasının açılamadığını nasıl görmezden gelirsiniz?

 

Peki Başsavcılığın benim hakkımda verdiği karara ne diyeceksiniz...


Yine yazma cesareti gösterecek misiniz ?

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÇOK OKUNANLAR

SONRAKİ HABER

KADİR KOÇ İLK DEMECİNDE ÖN SEÇİM İSTEDİ

KADİR KOÇ İLK DEMECİNDE ÖN SEÇİM İSTEDİ