28 Nisan 2024 Pazar

SON DAKİKA

BAKAN YARDIMCISI AHMET GÜMEN İZLEMİMLERİ

BAKAN YARDIMCISI AHMET GÜMEN İZLEMİMLERİ

BAKAN YARDIMCISI AHMET GÜMEN İZLEMİMLERİ

24 Ekim 2023 Salı 15:52 SİYASET

Bakan Yardımcısı Gümen’in Burdur Ziyaretinin Ardından 


Sevgili okuyucularım geçtiğimiz günlerde Burdur Tarım Bakan Yardımcısı hemşerimiz Prof. Dr Ahmet Gümen ‘ i ağırladı.


4 genel müdür, 7 daire başkanı ve 40 kişilik bir uzman kadro ile 3 günlük bir program gerçekleşti kentte.


Önce annesine uğrayan Gümen, siyasi partiler, STK örgütleri ve  valilik ziyaretleri yaptı.


Ziyaretlerde Burdur gölünün çekilmesinden duyduğu üzüntüsünü dile getirdi.


Burdur’ da olmasının iki nedeni olduğuna vurgu yaptı Ahmet Gümen.


BURDUR KONUSUNDA POZİTİF AYRIMCILIK


Etkinliklerin Burdur’da yapılmasında Burdurlu olmasından dolayı pozitif ayrımcılık yaptığını ve Burdur ekonomisinde  tarım hayvancıllık sektörünün etkili olmasını dikkate aldığını söyledi


Burdur’da  gerçekleşecek hayvancılık çalıştayının Hayvancılık ihtisas Üniversitesi MAKÜ olmasının da önemine vurgu yaptı.
STK ziyaretlerinde “Hayvancılıkta aile işletmelerini artırmaya yönelik eylem planını çok yakın zamanda açıklayacağız.” söylemi ile  dikkat çeken Gümen “Amacımız işletme sayısını iki katına çıkarmak. Bu konuda özel desteklerimiz olacak” diye konuştu.


Kulislerden alınan bilgilere göre köylü gençleri özendirmek amaçlı genç çiftçilere verilecek desteğin % 100 artırılacak yönde çalışmaların son aşamaya geldiği öğrenildi. 


HAYVAN HASTALIKLARINA ERKEN TEDBİR


Bakan yardımcısı Gümen, “Hayvan hareketliliğini kontrol altına almak için yol kontrol noktaları oluşturmaya başladık. Bu noktalarla tüm hayvan hareketliliğini kontrol edebilir hale geleceğiz. “ dedi


Türkiye’de şap hastalığı başta olmak üzere yurt dışı hastalıkları önceden istihbaratını alarak o hastalığa yönelik aşı üretimine erken hız verdiklerini söyleyen Bakan Yardımcısı Gümen “ Yeni hastalık türlerine karşı stratejik önlemleri alıyoruz.  Bu yolla hastalıkların önlenmesi yanısıra ekonomik kayıpların önüne geçiyoruz “ diye konuştu 

 

TKDK HİBELERİ % 70 İ BULUYOR.
TKDK TÜM İLLERİ KAPSAYACAK


Bakan Yardımcısı Gümen, kırsal kalkınmada yeni projelerin hayata geçirileceğini belirterek, gençleri tarım ve hayvancılığın içinde üreten kitle olarak tutmaya çalıştıklarını, buna yönelik desteklerin süreceğini dile getirdi.

 

TKDK ÇAĞRISI TÜM İLLERDE UYGULANACAK


TKDK tanıtım toplantısında konuşan TKDK Başkanı Dr Ahmet Antalyalı şu an 42 İl destek kapsamında olan çağrının  tüm illeri kapsayacağı müjdesini verdi.


YEREL YÖNETİMLERE HİBE


TKDK çağrısında ilk kez Belediyeler ve muhtarlıklara  kanalizasyon, alt yapı , su yönetimi, arıtma  atık yönetimi destek kapsamında yer alacak.

 

GENÇ GİRİŞİMCİLERE HEM ÖNCELİK HEM EK HİBE


40 yaş ve genç kadın girişimcilere % 10 ek hibe oranı verileceğini dile getiren Antalyalı ,yeni dönemde hibe oranının % 70 e kadar çıkarıldığını ve Proje değerlendirme kriterlerinde 40 yaş altı girişimcilere öncelik verileceğinin altını çizdi.


430 MİLYON AVRO VERİLECEK


Bakan yardımcısı Gümen IPART 3 için Türkiye geneli ayrılan bütçenin 430 milyon Avro olduğunu ve   bu  kaynağın ağırlıklı olarak genç girişimcilere aktarılacağını söyledi.


TKDK PROJESİ İLE DÜNYA PAZARLARINA AÇILDI


TKDK dan yatırım alan işletmelerin ürünlerinin sergilendiği standları gezen Bakan Yardımcısı ve ekibi Burdur ‘da üretilip dünya pazarında yerini almış Duranlar Süt’ ün ürünleri konusunda geniş  bilgi aldılar. 


Yeni yapılan  proje ile 170 kişiye daha istihdam sağlayacak  firma örnek yatırımcı olarak dikkatlerden kaçmadı. 


BURDUR TKDK EN ÇOK HİBE DAĞITAN KURUM
430 MİLYON AVRO BÜTÇE KULLANILACAK 


Karamanlı LEADER standında yörük kıyafetli çocuklarla poz veren Bakan Yardımcısı Gümen ile poz veren  TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı nın keyifli olduğu gözlerden kaçmadı.  Burdur TKDK'nın nüfusa oranla en fazla proje alan kurum olduğu biliniyor .

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÇOK OKUNANLAR

SONRAKİ HABER

SALDA ÇALIŞTAYINDA NELER OLDU

SALDA ÇALIŞTAYINDA NELER OLDU