28 Mart 2024 Perşembe

SON DAKİKA
Ersin Kaplan

Ersin Kaplan

ersin-kaplan@hotmail.com
26 Aralık 2020 Cumartesi 12:13

DÖN DÖN OYUNU

Sevgili okurlarım,

Pandemi ile birlikteeğitimde yeni bir uygulama ile tanıştık. “Uzaktan Eğitim”. Salgının önlenmesiiçin bu uygulamaya karşı çıkmak mümkün değildir. Ancak eğitimde fırsateşitsizliği yaratmış mıdır? Evet,yaratmıştır.

Mart ayından beri devameden uzaktan eğitim ile geçen yıl 1 nci, 8 inci ve 12 nci sınıfta okuyanöğrenciler ile bu yıl aynı sınıflarda okuyan öğrencilerde eğitim adına ciddiyaralar açmıştır ve bu yaralar kolay kolay iyileşmeyecek gibi görünüyor.

Kısa ara tatil ilebirlikte yarım yamalak başlayan eğitim öğretime yine ara verildi. Sonra denildiki; okulöncesi  öğrencileri devam edecek.Geçen hafta Bakanlar Kurulu kararı ile tekrar kapatıldı. Özellikle çalışananne-babalar için bu iş stres topuna döndü. Bakıcı bulsa bir dert. Dışarıdangelen bakıcılar virüs bulaştırır mı korkusu yaşadılar. Her ikisi de sağlıkçalışanı olan anne-babalara izin de verilmediği için onların yaşadığı sıkıntıkatmerlendi. Çaresizlik içinde kaldılar. Bir başka gerçek var ki; 3,4 ve 5 yaşındakiçocuklar online eğitime nasıl katılabilirdi. Veliler haklı olarak okulöncesieğitim kurumlarının açılması için valiliklere baskı yaptılar.

 Pazartesi günü toplanan  Bakanlar Kurulu kararı ile tekrar açıldı.Milletin aklıyla alay mı ediliyor bir anlam veremedim. Kısacası eğitim öğretimi“DÖN DÖN OYUNUNA” çevirdik. İnşallahson bir kararla tekrar kapatmazlar.

Bir eğitimci  ve aynı zamanda bir kurumda yöneticiolarak  benim fikrim şudur. Okulöncesieğitim kurumları ile birlikte 1 inci, 8 inci ve 12 nci sınıfların gerekliönlemleri alarak yüz yüze eğitime bir an önce başlamasıdır.

Kıymetli çocuklar vegençler işiniz çok zor. Sizlere sabır diliyorum.

 

 

Günün sözü: Olur ,Olur. Bal gibi Olur.

 

 


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

ÇOK OKUNANLAR